Stichting De Baten en Movactor starten lokale vervoersservice voor senioren in Nieuwegein

Stichting de Baten zal vanaf medio februari 2018 in samenwerking met Movactor de mobiliteitsmogelijkheden van senioren en hulpbehoevenden in Nieuwegein verder verbeteren. De Baten heeft daartoe recent de bus van GeinExpress overgenomen en zal deze ter beschikking stellen aan Movactor. Movactor werkt thans aan een initiatief waarbij senioren de bus kunnen inschakelen voor lokaal vervoer en tegelijkertijd elkaar kunnen ontmoeten.

Even boodschappen doen, een bezoek aan de bibliotheek of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met dit project willen Stichting de Baten en Movactor samen met vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met deze service kunnen zij weer meedoen in de maatschappij!

Met de bus vervoeren vrijwilligers straks hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Movactor en Stichting de Baten zoeken hierbij aansluiting bij ANWB-AutoMaatje waarbij de ANWB haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal beschikbaar stelt, zodat de service zonder grote investeringen kan worden opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat Stichting de Baten en Movactor deze vervoerservice opzetten. Het initiatief is geheel lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. Hou deze site voor de aankondiging van startdatum!

De start van het project werd op donderdag 18 januari jl. gemarkeerd door de overdracht van de sleutels van de bus aan Movactor. Op de foto vlnr Kees Mulder (stichting de baten), Philip van Anraad (stichting de baten), Jeannette Smiessing (movactor), Hans Adriani (wethouder gemeente Nieuwegein), Leo Burger (stichting de baten).