GRAS Festival 2018

Afgelopen zaterdag 23 juni was onze binnentuin omgetoverd tot circusachtig feestterrein. Na een welkomstwoord door burgemeester Frans Backhuijs, was op het muziekpodium een line-up van vele Nieuwegeinse artiesten te bewonderen. Circus SNOR was aanwezig om heldhaftige kinderen en stoere volwassenen te leren hoe je jongleert of op een grote bal kan lopen. Ook werden de bezoekers uitgedaagd om op een eenwieler te fietsen.

De minder dapperen konden gewoon lekker op het terras genieten waar IJsmakerij Schep ijsjes uitdeelde en waar iedereen kon genieten van koele drankjes en heerlijk eten. Ook een boekenruiltafel, een uitgelezen kans voor bezoekers om met nieuw leesvoer naar huis te gaan stond klaar en had je je boek al uit dan kon je er iemand anders mee blij maken. Ook was er muziek en dans. Vele artiesten uit voornamelijk Nieuwegein maakten het evenement een groot succes. Maar liefst 500 Nieuwegeiners wisten deze zonnige zaterdagmiddag de weg naar het GRAS Festival te vinden; een jaarlijkse traditie lijkt hiermee geboren.

Stichting de Baten organiseerde dit festival in samenwerking met Fair’s/Movactor en Theater en Kunstencentrum De Kom.