Uitnodiging quarantaine Concert voor bewoners De Nieuwe Baten

Op vrijdag 24 april organiseren wij speciaal voor de bewoners van ons complex De Nieuwe Baten een Quarantaine Concert in onze binnentuin. Bewoners kunnen op die middag vanaf hun eigen galerij en balkons genieten van een concert door Melanie Reindertsen en een gedicht voorgedragen door stadsdichter Ton de Gruijter. Wij hebben bewoners gevraagd om de welbekende anderhalve meter onderlinge afstand te respecteren. Ook vanuit de binnentuin zullen wij uiteraard alle RIVM-richtlijnen volgen.

Het is natuurlijk jammer dat er geen ander publiek kan worden uitgenodigd, daarom hebben we Edward van Cuilenborg gevraagd om het concert in zijn geheel op te nemen. We delen het filmpje zo snel mogelijk na afloop van het optreden online, onder andere via deze website van Stichting De Baten zodat iedereen die ook van deze muzikale afleiding wil genieten dat kan doen vanaf de bank.

Het GRAS buurtfestival dat we jaarlijks organiseren (dit jaar later in het jaar in een vernieuwde vorm) heeft onder andere als doel om lokale talenten een podium te bieden aan de buurt. Dat is juíst nu een mooi middel om op kleine en veilige schaal een fijne afleiding te kunnen verzorgen. Als lokaal talent hebben we zangeres Melanie Reindertsen uit IJsselstein voorzichtig gevraagd of ze haar veilige huis zou willen verlaten voor een optreden. Melanie twijfelde geen moment en was heel enthousiast om met haar muziek een positieve bijdrage te kunnen leveren. Zij heeft een leuk filmpje voor de bewoners opgenomen, dat kunt u vinden op het nieuwe YouTube kanaal van Stichting de Baten, https://youtu.be/g9AoV-y8L18

Singer-songwriter Melanie schrijft haar eigen nummers en speelt piano, gitaar en ukelele. Haar stijl is te omschrijven als vrolijke country-pop. U zou haar kunnen kennen van Giels talentenjacht. Ze heeft meegezongen in een voorstelling van Karin Bloemen die haar in een workshopprogramma ook de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd.

Bibliotheek De tweede verdieping vond het initiatief van het “Quarantaine Concert” zo sympathiek dat zij Ton de Gruijter hebben gevraagd om een gedicht te schrijven speciaal voor de bewoners en ook die middag voor te dragen.

In 2007 begon Ton de Gruijter met schrijven. In februari 2017 was hij de terechte winnaar van de Nieuwegein Award voor kunst en cultuur. Inmiddels zijn er zes bundels uitgebracht, waaronder ‘Groeten uit Nieuwegein’, ‘Een schommel treft geen blaam’ en zijn meest recente ‘Stadsparabelen’. We kunnen hem zeker betitelen als stadsdichter van Nieuwegein.