Bibliotheek

Bibliotheek - De Tweede Verdieping

De Nieuwegeinse bibliotheek heeft een dependance in De Nieuwe Baten. De bibliotheek heeft een geheel nieuwe visie ontwikkeld op het bibliotheekwerk in de toekomst. Voor de toekomst kiezen ze voor drie belangrijke functies:

De visie van bibliotheek De Tweede Verdieping is vastgelegd in het document ‘De Nieuwe Bibliotheek Nieuwegein – strategie voor het virtuele tijdperk’. Met de opening van de nieuwe bibliotheek (november 2011) in het Stadshuis is de eerste fase van de bibliotheekinnovatie gerealiseerd. De aankomende jaren willen we de stap maken naar een bibliotheek 3.0. De plannen voor deze bibliotheek zijn vastgelegd in het document ‘Beleidsvisie 2014-2017 – Een stap dichter naar de toekomst: Bibliotheek 3.0’.  Wij willen onze visie en onze ideeën voor de toekomst van de bibliotheek graag delen met bezoekers, politici, (potentiële) samenwerkingspartners, bestuurders en collega’s uit het vak.

Ze staan voor de uitdaging om de ingezette koers door te zetten. Op basis van samenwerkingsverbanden en ondernemerschap realiseren ze het lokale informatiecentrum met het Nieuwegeinplein. Een pro-actief, innovatief en interactief plein. In onze ogen zijn cultuurbeleving en informatieverwerving fundamentele waarden voor succes en welzijn. Hierbij is de bibliotheek een centrum voor meningsvorming en een (lokaal) informatienetwerk, LocalConnect .