Laatste quarantaine concerten van de zomer van 2020

Rooie Arie
Rooie Arie

Zaterdagmiddag 22 augustus vonden de twee laatste optredens plaats in onze reeks pop-up concerten voor de buurt. Dit keer vonden de concerten plaats in wooncentrum de Batau van Reinaerde voor ouderen met een verstandelijke handicap en daarna in onze eigen binnentuin in complex De Nieuwe Baten. De Nieuwegeinse Rooie Arie, voorheen frontman van de RedBand, zong oud-Hollandse liederen. Mark Boog, winnaar van zowel de C. Buddingh’-prijs (voor het beste poëzie debuut) als de VSB-poëzieprijs in 2006 voor zijn bundel ‘De encyclopedie van de grote woorden’, droeg enkele van zijn gedichten voor in de binnentuin. En met slechts één flinke plensbui vlak voor het optreden, was het een perfecte afsluiting van de zomer!

Ons idee was om dit jaar een nieuw muzikaal spektakel in de binnentuin te presenteren met verhalen uit de wijk erin verwerkt. Dit spektakel zou het GRAS festival, dat voorgaande jaren werd georganiseerd, vervangen. Maar tijdens de voorbereidingen gooide corona roet in het eten. Het idee werd tijdelijk in de kast gezet en wij besloten om concerten speciaal te organiseren voor de veelal oudere bewoners van het gebouw. En daarnaast ook twee locaties van Reinaerde te verrassen met optredens. Deze doelgroepen hebben in deze tijd extra behoefte aan positieve afleiding.

Klik voor de video met sfeerimpressie hier!

Wij hopen ‘het muzikale verhaal van Nieuwegein-Noord’ in 2021, als de gemeente 50 jaar bestaat, alsnog te kunnen organiseren. Hiervoor zijn we nog op zoek naar mooie verhalen van mensen uit Nieuwegein-Noord. Anekdotes, liefdesverhalen, mysteries, treurige verhalen. Verhalen die samen de historie van de wijk laten zien. Buurtbewoners worden opgeroepen om hun verhalen te delen. Denk nou niet dat het groots en meeslepend moet zijn, want de schoonheid zit vaak in het kleine. Mail je verhaal naar Nynke van Spiegel: !

« Nieuws overzicht