Succesvolle derde editie van de Dag van de Vaart

Dag van de Vaart 2024

Op zondag 14 april vond de derde editie van de Dag van de Vaart plaats in Nieuwegein, de sprankelende aftrap van het culturele buitenseizoen. Deze bruisende dag bood een gevarieerd programma op tal van locaties door de stad, met activiteiten voor jong en oud. De Dag van de Vaart wordt mogelijk gemaakt door samenwerkende maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting de Baten. 

Feestelijke opening

Om 11.30 uur startte de dag in Jutphaas met een feestelijke opening door burgemeester Marijke van Beukering, begeleid door een swingende sambaband, bij de Herenstraat en 't Sluisje. Bezoekers konden zich de hele dag vermaken tijdens diverse activiteiten, zoals schapen scheren, een rondvaart in Vreeswijk of deelnemen aan fiets- en wandelroutes. Daarnaast waren er een markt en kinderactiviteiten rondom Fort Jutphaas, tientallen concerten en kon er gedanst worden bij verschillende workshops en demonstraties. Naast deze activiteiten was er nog veel meer te beleven in Nieuwegein.

Samenwerking en betrokken locaties

Wat de Dag van de Vaart extra bijzonder maakte, was de samenwerking tussen lokale organisaties. Dit jaar was de samenwerking groter dan ooit tevoren, wat resulteerde in een uitgebreid en gevarieerd programma. Er vonden activiteiten plaats op tientallen locaties verspreid over de hele stad. Van historische plekken tot moderne hotspots, elke locatie droeg bij aan de unieke sfeer en diversiteit van het evenement. Door deze brede samenwerking konden bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met alles wat Nieuwegein te bieden heeft.

Dank aan alle betrokkenen

De organisatie spreekt haar dank uit aan alle organisaties, fondsen, vrijwilligers, locaties, artiesten en alle anderen die zich hebben ingezet om de Dag van de Vaart 2024 tot dit grote succes te maken. In het bijzonder gaat onze dank uit naar de Wijkplatforms ZHGB, Jutphaas-Wijkersloot, Rijnhuizen en Batau Zuid; de Rotary, Lions Club, Stichting de Baten, Jutphaas Wonen, de Vaart van Nieuwegein én naar de Gemeente Nieuwegein. Zonder hun onmisbare bijdrage en hulp zou dit gratis toegankelijke evenement niet mogelijk zijn geweest. Het enthousiasme en harde werk van alle betrokkenen hebben bijgedragen aan de levendige en gezellige sfeer van de dag, waardoor de bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben gehad!

Bekijk de prachtige foto’s (dank Fototeam KenM); bekijk de officiële website op www.dagvandevaart.nl en @ziemeerinnieuwegein op Instagram of Facebook voor foto's van de Dag van de Vaart 2024. 

 

« Nieuws overzicht